Min sista semesterdag är här..

..och naturen speglar lite min sinnesstämmning då det är molnigt, kommer regnskurar och är kallt. Hoppet om några fina sensommarhelger är inte helt borta, men det märks ändå att hösten börjar närma sig.

Om jag nu ska summera min semester kan jag säga att läsmässigt har den varit kanon. Jag har haft en enorm läslust och har fått läst många böcker. Tror det beror mycket på att jag har haft ett bra flyt och har stött på bra böcker och inte så mycket som har hindrat mig.  Totalt under sommarmånaderna (juni, juli och augusti fram till idag) har jag läst 23 böcker.  Det är antagligen mer än vad jag läst totalt under hela våren. Det har inte blivit så mycket ur den egna bokhyllan, utan mycket av det jag läst har kommit från biblioteket och från jobbet. Därav har jag gett mig själv mitt lilla stopp fram till mässan för att ta tag i mina försummade högar. Hittills inga problem MEN fick idag ett samtal från det lokala biblioteket idag och där väntar Livet deluxe på mig. Eftersom jag reserverade den INNAN jag gav mig själv stoppet borde den få lite dispens.

Bland sommarfavoriterna hamnar: En dag, Patient 67 – Dennis Lehan, Den glömda trädgården – Kate Morton ochFinns inte på kartan – Carin Hjulström.

Bland bottennappen hittar vi: AC/DC maximal rock ‘n’ roll –  Murray Engelhart och Arnaud Durieux, Blueeyedboy – Joanne Harris och Pepparkakshuset – Carin Gerhardsen.

Ni som följer bloggen kanske har märkt att Fjodor har lyst med sin frånvaro. Skäms lite över att säga att han helt har kommit väck i all läslust och jag kan inte påstå att han lockar mig speciellt mycket nu heller. Han ska få en chans till innan jag helt avfärdar honom.

Nu vill jag att den här sköna läslusten ska stanna kvar i höst och att jag och mina högar här hemma ska ha det trevligt tillsammans. Men om man ska se på statistiken kommer antalet lästa böcker minska till ungefär hälften nu när jobbet kommer igång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s