En liten återhämtning eller massor av korta bokrecensioner.

Ok, även om jag inte har bloggat och läst i den takt jag brukar ligger inte böckerna här hemma och dammar igen totalt. En och annan bok blir läst här. Även om det går mycket långsammare än vanligt. Inga lata läsardagar i solstolen än så länge. Men ok. Here goes. Lite kortfattat om det jag läst nu under våren.

En ny chick-lit favorit har dykt upp i form av Katie Fforde. Hon skriver lättsamt, engelskt och down to earth. De två böckerna jag läst under våren; Floras lot och Stately pursuits utspelar sig båda på den engelska landsbygden i små små byar. Båda handlar naturligtvis om att hitta kärleken, men också att hitta lugnet och friden utanför den stora staden.

Katir Fforde har skrivit massvis med böcker, men ingen finns översatt till svenska. Det är dåligt med hennes böcker i butikerna också. Hoppas det blir en förändring där.

Andra delen i Game of thrones är också utläst; Kungarnas krig. Gillade den lika mycket som bok ett och jag hade en riktig Game of thrones fas där i maj någon gång. När jag inte läste boken satt och och tittade på serien och var helt fast. I bok två rustas det för krig i alla läger. Riket är splittrat och flera av lorderna i boken utnämner sig till kung och försöker tvinga de andra (genom slakt och skövling) att erkänna den andra som kung.  Mycket spännande och nu är även del tre Svärdets makt inköpt och ligger och väntar. Den får nog dock vänta en stund, kanske ända till hösten.

Den afrikanska boken som skulle läsas till Bokbubblarnas träff innan semestern blev inte utläst i tid. Jag lyckades inte heller dyka upp till träffen, men planerar att vara med på nästa. Boken jag valde och läsa till detta tillfälle var Under lejonets blick av Maaza Mengiste. Inte alls som jag trodde, trodde den skulle vara byggd mer som en dokumentärbok, men språket visade sig vara mycket mer poetiskt och jag tycker man fick en mer personlig insikt i en traumatisk situation. Mer lättläst än jag trodde med korta kapitel.

Mycket engelskt har det blivit den senaste tiden. Bra säger engelsläraren inom mig. Det behövs verkligen för att hålla igång engelskan. Engelsk chick-lit har dominerat min vår rätt rejält. Förutom Katie Fforde har det blivit Lucy Dillons The secret of happy ever after där vi ännu en gång är i Longhampton och hundar har en naturlig roll i handlingen, men denna gången är vi främst i en bokhandel vilket alltid är trevligt. Kvinnorna är såklart i fokus; kärlek, karriär och naturligtvis ett litet hemligt förflutet. Dillon är bra på att skriva om kärleken i förhållanden istället för att bara skriva om jakten på kärlek.

Hmm nu börjar vi närma oss semesterstatus här. Tre böcker till har blivit utlästa sedan semesterstarten, men de ska få ett eget inlägg tror jag.

Annonser

One thought on “En liten återhämtning eller massor av korta bokrecensioner.

  1. Jag gillar Katie Fforde starkt, har några av hennes verk i bokhyllan – brukar hitta dem i second hand-butiker. Jag vet också att många av hennes verk finns på biblioteken i Gbg-området. Mysig och charmig och alltid en hund med i bilden = gillas. Säg till om du vill låna någon när vi träffas i augusti 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s