Kampen om järntronen – en angenäm fantasybekantskap.

Bokbubblarnas senaste bok var som bekant Kampen om järntronen. En bok som många i bokbloggsvärlden har älskat och sett som anses vara i samma klass som sagan om ringen. Jag är egentligen ingen inbiten fantasyfantast och hade nog dragit mig för att ta tag i bokserien om den inte blivit vald till cirkelbok. Tack vare bokbubblarna hamnade jag utanför min komfortzon och fann något som jag gillade.

Jag hade lite svårt att komma igång med boken. Jag blev lite lätt avskräckt av antalet sidor och att sidorna var så tunna. 700 sidor är inte lite att bita i. Därför startade jag min läsning med lite serietittande. Plöjde i stort sett hela säsong ett och sedan kändes läsningen helt plötsligt mycket lättare och jag var fast. Eftersom jag såg serien så var det lättare för mig att hålla koll på personerna och dessutom var jag helsåld. Boken gick supersnabbt efter det. Sedan var det bara att fortsätta med bok nummer två. Dessutom har jag fått en elev på skolan intresserad.

Boken har intressanta karaktärer och allt är inte svart eller vitt. Det finns karaktärer som spela lite på båda sidorna och av fantasyentusiasten Sowingwizard har jag många överraskningar framför mig. Det ska bli kul att se hur allt det här slutar.

Annonser

5 thoughts on “Kampen om järntronen – en angenäm fantasybekantskap.

  1. Jag har också börjat läsa den, men blev också lite avskräckt. Är det ett vettigt tips att titta på tv-serien först? Annars brukar jag aldrig göra det men man kanske ska göra ett undantag?

  2. Ping: “Kampen om järntronen” av George R R Martin. Makeutmaing « Lottens Bokblogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s