Lucka 16 – Vinn en extra bokklapp.

Tävlingsdags igen!

Jag antar att de flesta precis som vi jagar runt och köper julklappar till vänner och familj. Därför tänkte vi tävla ut ett bokpaket till en av bloggens vänner. Ett tecken på vår uppskattning 😉 Priset är ett M-paket fylld med pocket och lite smått och gott i sann bokbytaranda. För att vara med och tävla ska du klicka dig in på BibloKs– och Fröken S bokhylla och föreslå vilka böcker vi borde läsa under julledigheten. På måndag meddelas vinnaren.

Lycka till

Annonser

18 thoughts on “Lucka 16 – Vinn en extra bokklapp.

 1. Till Biblo K så tycker jag att du ska läsa ”Hundraåringen som klev ut genom förnstret och försvann” för den har jag själv i min oläst-bokhylla och är nyfiken om den är så bra som alla säger.
  Samma gäller ”Tandoori älgen” som jag började på men inte läste klart av någon anledning, så läs och säg om jag ska ta upp den igen! (två själviska förslag men hade inte själv läst något i din olästa-hylla)

  Till Fröken S så föreslår jag ”Ibland bara måste man”, för den tyckte jag själv var jättesöt: http://schitzo-cookie.blogspot.com/2011/09/ibland-bara-maste-man-av-david-levithan.html.
  Vill du efter den mysboken ha något mer ruggigt till vintermörkret föreslår jag ”Låt den rätte komma in” som jag läste för en massa år sen men som jag minns att jag gillade starkt!

  =)

 2. Biblo K ska läsa The Book Thief och Fröken S ska läsa Momo – eller kampen om tiden.
  Båda böckerna finns bland mina absoluta favoriter. Högsta betyg till båda två!
  Boktjuven läste jag i somras och blev helt överväldigad! Så fantastiskt skriven. Både rolig och tragisk.
  Momo har jag läst ett par ggr men nu var det jättemånga år sedan faktiskt. Det är en mycket fin bok som tar upp viktiga frågor om var vi har våra prioriteringar.
  Båda böckerna klassas som ungdomsböcker i Sverige, men de är båda sådana böcker som absolut har något att säga även för en vuxen läsare.

  Njutningsfull läsning önskar jag er båda två!

 3. BiblioK ska läsa The Book Thief, alla som älskar böcker ska läsa The Book Thief!

  Fröken S ska läsa antingen Blodspår av Connelly eller Dödgrävarens dotter av Oates. Ja kanske då helst Oates, den boken är så intressant, en riktigt bra Oates.

  Blodspår nämner jag mest för att den tillhör mina topp tio bland deckare. Men julen varar ju till påska så det kan ju bli påskekrim istället!

 4. Biblio K ska definitivt läsa Italienska skor som är en liten pärla. Sedan tycker jag att du ska ge dig på en klassiker och läsa Mina drömmars stad. När du läst den är du definitivt värd en resa till Stockholm! Hinner du är Decembergatans hungriga andar mycket bra, men knappast munter att läsa mitt i julmatsfrossandet.

  Fröken S ska definitivt börja med Ibland bara måste man av David Levithan för att det är en så fin kärlekshistoria. Room är himla bra, annorlunda och lite av en älska/hata-bok möjligen men jag gillade den mycket. Flickvännen av Karolina Ramquist är också riktigt bra. En bokklubbsbok kanske? Det finns en hel del att diskutera i den. Du har verkligen en massa bra på din långa lista och vi har många gemensamma olästa på vänt också!

  Blir en trio lagom tror ni?

 5. Jag måste förresten vara den enda i bokbloggarvärlden som inte älskar Boktjuven. Den var okej, men inte fantastisk. Älskade å andra sidan inte Hundraåringen heller, så jag är kanske lite konstig.

 6. Ping: Nu är det tävlingsdag igen. « Massor av ord…

 7. Hej
  Biblo K borde absolut läsa ”Hundraåringen (med den fortsatta jättelånga titeln)” eftersom den lockar till flera skratt.

  Fröken S borde läsa Dahls ”Matilda” för att den är så söt och sedan Potters ”Me and Mr Darcy” så att hon sedan kan läsa min uppsats om Mr Darcy i chick lit… Eller bara för att man ibland behöver lite drömmar och lätt läsning efter en jobbig höst 🙂

 8. Biblo K borde absolut läsa Boktjuven som jag gillade,spännande och lättläst, Fröken S tycker jag ska ta sig an Roald Dahls samlade och börja med SVJ. Den är lite lagom ansträngande mellan knäcken och julenötterna. God Jul önskas er båda!

 9. Jag har inte läst något i Biblo Ks hylla men yrkar för Mina drömmars stad, som jag länge velat läsa och har skyhöga förväntningar på. En recension skulle kanske få mig över tröskeln till att inskaffa den jag med

  Åt fröken S föreslår jag utan tvivel Momo eller kampen om tiden!! En blivande livslång favorit? 🙂

 10. Vilken rolig tävling! Jag tycker att Biblo K ska läsa Per Anders Fogelströms Mina drömmars stad. Det var längesen jag läste den, men jag minns att jag älskade den. Till Fröken S föreslår jag Den andra systern Boleyn av Philippa Gregory för hennes böcker har jag varit nyfiken på länge.

 11. Fröken S: Kärlek i kolerans tid

  Biblo K: Snabba cash!

  Varför då, jo jag är nyfikna på dem också så därför anser jag att de skall bli lästa!

  Kramisar!

 12. Ping: Veckan som gått och julklappsköp. « Massor av ord…

 13. Till Fröken S skulle jag säga The prince of mist av Carlos Ruiz Zafón bara för att jag tror den passar att läsa på vintern och så är jag själv nyfiken på den 🙂 Annars tycker jag något lättsamma romantiska böcker är ganska sköna att läsa när man är full i magen, så Me and Mr Darcy av Alexandra Potter kanske.

  Till Biblo K skulle jag nog börja med att tipsa om Hundraåringen eller Boktjuven bara för att jag hört så mycket gott om dem. Har själv inte hunnit läsa dem än (står olästa i bokhyllan), men om det vara jag själv skulle jag nog välja David Nicholls På vinst och förlust, för om den är lika roligt som En dag så är det nog en skön läsning under ledigheten.

 14. Biblo Ks: Snabba cash. Otrolig fart från första sidan. Man får hålla i sig!
  Fröken S: Gud räknar kvinnors tårar. Naket och utlämnande berättar hon nu om sitt liv i såväl strålkastarglansen som i missbrukar helvetet.
  Ha det gott och God Jul!
  Med Vänlig Hälsning
  Monika.

 15. Hej!

  Fröken S: Det finns ju massor av bra böcker att läsa i din bokhylla! Eftersom det är jullov så tycker jag att du kan mysa med Roald Dahls ”Matilda”, den är en jätterolig klassiker, samt John Ajvide Lindqvists ”Låt den rätte komma in” som är lagom spännande och superbra.

  Biblo K: De enda av dina olästa böcker som jag har läst är Markus Zusaks ”The Book Thief” och Kenneth Grahames ”Det susar i säven”. Bägge är trevliga och ”Det susar…” är dessutom en klassiker, så läs dem säger jag!

  God jul!

  P.S. Jag vill vinna ett julpaket för att jag försökte vara med i En bok om dagens julpaketsbyte, men min mail krånglade så mitt anmälningsmail kom inte fram. Buhu! 😦 D.S.

 16. Ping: Om några timmar drar jag en vinnare. « Massor av ord…

 17. I sista stund! BiblioK ska förstås läsa Fogelströms roman Mina drömmars stad. Varför? Jo, jag har hela serien oläst i bokhyllan och alla tokhyllar men jag kommer aldrig till skott. Kanske kunde vi se till att läsa den samtidigt? Dessutom är det jul snart och då passar väl första boken i en serie perfekt! Skulle man älska det så finns det fler böcker att fortsätta med och förhoppningsvis lite ledighet så att man hinner försjunka ner i ett Stockholm från förr. Fröken S bara m å s t e läsa David Levithans Ibland bara måste man! Jag tyckte verkligen om den, den är så fin!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s