Lucka 15: julfantasy

Det är den 15:e december och julen närmar sig med stormsteg. För att komma i stämning känns juliga böcker som ett bra alternativ. Men vad gör man då som fantasyälskare när man vill läsa något på jultema? Jo, man tackar Terry Pratchett för hans fantastiska bok Hogfather, som även finns filmatiserad.

Pratchett är mannen som skriver skruvad och galen fantasy och Hogfather är inget undantag. Som en del av serien om Discworld sticker Hogfather ut särskilt. I en värld som har vissa likheter med vår börjar det närma sig Hogswatch (en högtid märkligt lik jul) men Hogfather är plötsligt försvunnen. För att inte göra alla barn besvikna tar döden på sig uppdraget att klättra ner genom skorstenar och dela ut presenter…med mer eller mindre lyckade resultat. Under tiden drar dödens dotterdotter ut för att ta reda på vad som har hänt.

Det kan knappast bli mycket bättre. En tänkvärd, hysteriskt rolig och skruvad bok med stora mängder julstämning. Och känns boken som ett för stort projekt så är filmatiseringen fantastisk. Ett plus i kanten är dessutom att man får reda på vart alla vänsterstrumpor som försvinner i tvätten egentligen tar vägen!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s