Lucka 13 – Dags att förbereda gottet till jul.

Lyckades under min förra biblioteksrunda låna med mig Vinterns söta av Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman. Här finns många recept på trevliga bakverk och praliner. Jag rekomenderar er att läsa och att testa kaffe- och saffranstryffel. Hur goda som helst. Min favorit är dock saltpralinen.

Saltpralin

200 g mjölkchoklad
1 dl strösocker
2 msk vatten
1 dl vispgrädde
1 tsk flingsalt

Hacka chokladen och lägg den i en skål. Lägg socker och vatten i en kastrull och smält tills sockret är karamellfärgad, Tillsätt grädde, värm upp och häll det sedan över chokladen. Låt blandningen stå en liten stund innan du rör om i smeten. Blanda sedan försiktigt till en slät smet som du låter svalna. Blanda sedan i saltet och ställ den i kylen så att den stelnar. När smeten har stelnat är det dags att rulla kulor. Lägg sedan in dem i frysen i ca en timme innan du doppar dem i mörk choklad. Toppa med lite flingsalt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s