Veckan som gått

Dags att kolla läget i readern. Vilka intressanta nyheter har vi hittat den här veckan?

Läsutmaningar finns det en del av i bokblogosfären bland annat Tre på tre. Här finns en liten uppdatering av den utmaningen. Kanske vill du även utmana dig till att skriva ett manus. Är du sugen på att skriva om Göteborg finns det nu ett nytt förlag som heter Kopparmärra som gärna tar en titt på ditt manus. My, Myself and I tipsar.

Ännu en gång läser jag om bibliotek och hur det sparas och snålas på denna viktiga institution. När ska kommunerna inse bibliotekens nytta i samhället?

Många av oss har smartphones av olika slag. Vad sägs om en SAOL-app. Enligt Ivana är den på G.

En del bokpriser kommer delas ut i höst, (mer om det i ett annat inlägg) både med jurys och med folkets röst. Vad sägs om Bokbloggarnas litteraturpris som instiftades förra året. Dags att rösta igen. Ett annat pris tipsar ALKB om. Där handlar det om ett deckarpris. Även Nåbelpriset (nej, det är ingen felstavning) ska delas ut nu i oktober. Läs mer om de nominerade böckerna här.

Blir sugen på att besöka Buenos Aires när Lingonhjärta tipsar om denna söta bokhandeln. Bilden gör mig rejält boksugen trots mina fynd från bokmässan.

Det finns ju så många andra format och sätt att läsa nu för tiden. Det märks tydligt att bokbranschen försöker förnya sig och hitta nya vägar ut till läsarna. Sandra Gustavsson har till exempel en följetong på nätet där det kommer ut nya delar varje vecka. Boken heterAbsorbera. Ett annat nytt format som de flesta har hört talas om vid det här laget är miniboken Excess. Biblo K ska få chansen att testa formatet.

 

Annonser

3 thoughts on “Veckan som gått

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s