Min bokmässa; en sammanfattning

Då var årets bokmässa över och det känns lite tomt. Det har varit så mycket uppladdning, både i mitt eget huvud och bland bokbloggare, inför mässan att när det väl är över så undrar jag vad som ska fylla upp den tiden. Om jag nu ska summera mitt eget mässbesök är jag mycket nöjd med att jag var där två dagar, fredag eftermiddag och lördag.. Det gjorde att jag kände mig mindre stressad än jag var förra året och jag kunde strosa in och ut ur montrarna utan att känna att jag inte skulle orka med resten. Jag träffade inte en enda bloggare trots att jag höll ögonen vidöppna och så här i efterhand fått reda på att vi var några stycken som såg Dolph Lundgren i SRs monter. Till viss del får jag skylla mig själv som inte luskade ut vägen till bloggrummet.

Fredagen bjöd på mindre folk än jag förväntade mig. Fick en rapport från Biblo K, som gick på seminarier under förmiddagen att det skulle vara massvis, men jämfört med lördagarna då jag brukar gå var det lugna gatan. Lördagen var som sig bör fullsmockad med folk. Till och med vid parkeringsautomaten var kön jättelång.

Som vanligt kommer jag från mässan med fler pocketrar än jag borde. I år är det lite för många och jag vet inte ens om jag ska våga rabbla upp dem här. Till mitt försvar kan jag säga att jag inte beställer hem så mycket böcker under resten av året och mycket av det jag handlar på mig nu är böcker som jag har haft på min vill-läsa lista under en lång period som till exempel; Niceville, Jag älskar dig inte och Kråkflickan. Jag har dock sprungit på några nya bekantskaper också så som Maj-Gull Axelssons debutbok och geim.

Några guldkorn på mässan var definitivt The book corner som sålde engelska klassiker omgjorda till lättlästa serier. Hoppas mina elever finner dem lika fantastiska som jag. I samma veva lyckades jag även peka ut en artikel om min arbetsplats för Lärarförbundet i senaste numret av pedagogiska magasinet.

Jag stod även och dreglade över gigantiska klassikersamlingar med fantastiska omslag (hittade förövrigt massor med fina omslag i många montrar). Var i valet och kvalet om jag inte skulle köpa mig Jane Austens samlade eller en sagosamling.

Jag fick tag på senaste Johan Theorinboken Sankta psyko, som jag väntat ivrigt på. Dessutom sa kassörskan att boken är jättebra och avslöjade att Theorin hänger en del på Science Fictionbokhandeln i Göteborg. Väl värt ett besök med andra ord.

Bokmässan har även väckt min läslust igen och nu är jag så läsnödig att jag helst tar lite ledigt från jobbet för att läsa lite bland mina fynd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s