Veckan som gått.

Bloggvärlden verkar ha vandrat in i hösten med allt vad det innebär; mindre lästid på grund av jobb, favoritårstiden och nya boksläpp. Prat om den stundande bokmässan finns lite varstans och förberedelser är igång.  Enligt O kommer till exempel köra en sorts bloggstafett för att fira mässan. Vill man delta kan du kika in här och kolla läget. Även Malin the writer skriver om mässan och dess grundare.

Förra helgen var det världens längsta bokbord Drottninggatan i Stockholm. Många kom därifrån med nya fynd. Göteborg får gärna kopiera konceptet på något sätt. Heja långa bokbord!

För alla som har insett storheten med E-böcker går det denna vecka att läsa både positiva och negativa nyheter om dessa. De negativa nyheterna handlar om vad bibliotek måste betala för att kunna låna ut E-böcker. Oroliga röster höjs angående hur framtidens bibliotek kommer se ut. De goda nyheterna handlar om Amazons deal för dagen där du kan köpa en speciellt utvald E-bok till kraftigt rabatterat pris. Dags att fylla på Kindlen om du äger en sådan.

Några bloggare har under veckan skrivit om utrensningar i sina hyllor och hur de ställer sig till att skänka bort sina böcker. Det finns ju både fördelar och nackdelar med detta. Du skapar plats för nya böcker samtidigt som du ger andra människor möjlighet att läsa de böcker som du ger bort och rekomenderar. Samtidigt är många boknördar riktiga hamstrare och ser sig själv sitta och läsa om sina favoriter.

Gävle har anordnat ett stort läsprojekt som heter Gävle läser Agnes. Det går ut på att få invånarna i Gävle att läsa skildringar från staden. 4000 exemplar av boken Fattigade har köpts in och kommer delas ut på biblioteken till invånarna. Härligt initiativ!

Jag har läst om några böcker som jag genast har lagt in i min vill läsa lista. En historisk roman, två nya ungdomsböcker och en faktabok för att få igång läslusten.

Andra roligheter hittat bland bloggarna är boktopp och fniss från England, listor, listor och hjälpSOS till lista, premiär på Lyrans tematrio, mäns nedslående lässtatistik, söta skor med boktema, kilopris på böcker och vilka regler gäller egentligen för sträckläsning.

2 tankar om “Veckan som gått.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s