Hundraåringen blir film

Tipsade häromdagen om böcker som ska bli film nu i framtiden. På tapeten då var One day och Blonde, två utländska böcker. Även på hemmaplan planeras det att göra film av bok; Hundraåringen som gick ut genom fönstret och försvann av Jonas Jonasson. Enligt Annika (alkb) ska filmen regisseras av Felix Herngren och Robert Gustavsson planeras att spela huvudrollen.

Sitter nu här och funderar på om jag tycker att Robert Gustavsson passar i rollen som Allan Karlsson. Allans liv är rätt så dråpligt och komiskt, men det är ju inte Allan själv som är det. Han verkar mest bara hamna i underliga situationer. Robert Gustavsson är ju känd för att vara komisk och spelar mycket på sig själv. Samtidigt är han skådis och borde väl kunna gestalta den roll han nu än kommer få, eller?

Filmen kommer inte än på ett tag utan ska spelas in först under 2012 så vi får vänta och se hur resultatet blir.

Annonser

One thought on “Hundraåringen blir film

  1. Jonas Jonasson verkade mycket nöjd med Robert, eller var det Ro…. då han talade om filmen i sitt sommarprogram 😉 Kul att Blonde ska bli film med, det hade jag ingen aning om. Älskar den boken! Och One Day med såklart – mycket att se fram emot! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s