Naomi & Elys Kyssförbudslista

En av förra månadens böcker var Naomi & Elys kyssförbudslista av Rachel Cohn och David Levinthal. Detta är bok två skriven av författarduon och den första boken de skrev Nick & Norahs oändliga låtlista blev mycket populär och har även blivit en film. Jag är en av dem som gillade boken skarpt. Jag var inte lika förtjust i filmen, men även den funkade bra. På grund av detta hoppades jag på att även denna bok skulle vara i samma anda som Nick and Norah.

I boken möter vi Naomi och Ely – två ungdomar i övre tonåren som bor i New York. De älskar varann och spenderar all tid de kan tillsammans. Det finns bara ett problem. Naomi älskar Ely på alla sätt och vill att han ska bli hennes förste. Ely är bög och ser Naomi mer som en syster. De hamnar i ett bråk och en splittring är oundviklig.

Boken är ingen fullträff och i vissa delar rätt så tråkig.Det jag gillar med boken är främst miljön, New York, och boken har ett intressant persongalleri. Men det känns som om författarna är ute efter att chockera, men det blir istället lite blasé och man sitter kvar med ett jaha…var det här allt? Det blev lite av en besvikelse men jag hoppas att nästa bok av duon är bättre. Dash and Lilys utmaningsbok.

20110707-213347.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s