Om du bara kunde se mig – En chicklit med en liten twist.

Här har vi den, den ultimata chicklit boken om man tänker utseende. Den är guldig och har glittrande strasstenar på framsidan. Vilken kille skulle falla för den? Nej, som sagt – en typisk chicklit. Innehållet är (tack och lov) inte den vanliga stereotypa chicklitten med en kvinna som ska göra karriär i en storstad – gärna inom mode, smink eller något typisk mansyrke. Take your pick. Här har vi istället en fin liten historia om vänskap och att ha hopp (jo, det gömmer sig naturligtvis lite kärlek i den också).

Nej den här boken handlar om en kvinna (Elizabeth) som försöker bolla företag, sin alkoholiserade syster, en avståndstagande pappa, systerns son, minnena av en mamma som försvunnit och samtidigt försöka vara någorlunda sig själv och leva. Men hennes liv är på väg att raseras. Det är helt enkelt för mycket att bolla med. Då dyker Ivan upp och hjälper henne att se glädjeämnena i livet och hur hon ska ta hand som sin systers son på bästa sätt. Naturligtvis är inte Ivan riktigt som Elizabeth tror…

Det var längesen som jag läste en chicklit och jag drog mig lite för att börja läsa. Orkade inte riktigt med en stereotypisk chickbok. Men som tur var hade jag fel. I och med den lille övernaturliga twisten i boken blir den ganska intressant och den. Boken är inte fantastisk men helt OK att ha som ett tidsfördriv en slö semesterdag.

20110626-204935.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s