Att vara med henne…. – Alex Schulman

Att vara med henne är som att springa upp för en sommaräng utan att bli det minsta andfådd är den längsta boktiteln jag har stött på i min läsning, och ska man tro BibbloK är det ett tydligt tecken på att boken är bra. I det här fallet är det stolpe in. Den är finstämd, ärlig och ger mig en helt annan bild av Alex Schulman vilket jag gillar. Här får man se en ensam och vilsen man som söker tröst i flaskan och gör allt för att trycka ner sig själv. Han ser sig själv som en C-kändis och ser sig själv som överflödig. Tills han träffar Amanda då förstås. Då får hans liv plötsligt mening och kärlekskarusellen sätter full fart.

Det blir lite klyshigt emellanåt. Ung, vilsen, ensam man med ett trasigt äktenskap bakom sig går ner sig. Hans liv får mening igen när den unga hjältinnan kommer och räddar den vilsne mannen. Vissa delar är nattsvarta medan andra är sockersöta, men samtidigt är detta bilden av hans liv under den här perioden.

Boken är mycket välskriven utan att kännas för tung och konstlad. Man får lära känna en man som häcklat många i olika medier och får se att han är en helt annan person bakom sitt tangentbord.

Annonser

4 thoughts on “Att vara med henne…. – Alex Schulman

  1. Det såg roligt ut i bokbloggar.nu:s lista över inlägg:
    Att vara med henne… Massor av ord – Alex Schulman
    (Om man läste lite slarvigt) Och det är ju sant. 😉

  2. Tänkte bara tipsa om en biografi som är väldigt bra. Vingklippt Ängel heter den och den lämnar ingen oberörd och den är skriven på ett fantastiskt fint språk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s