Lucka tjugo: Böcker med charm

Om påsken är deckarens tid är definitivt julen till för Feel-good romaner av olika slag. Det ska vara lyckliga slut och lite rosenskimmer kanske? Feel-good böcker finns det gott om och lite upplyftande läsning kan behövas i vintermörkret…

Livets aviga och räta – Kate Jacobs. Får en att omedelbums vilja gå ut och skaffa sig några meter garn, stickor och ägna sig åt meditativ stickning.

En dag till skänks – Anna Gavalda. En liten minibok om syskonkärlek deluxe. En bok som lämnar en med en mysig känsla samtidigt som den är lite vemodig.Man minns barndomens glada dagar med ett rosaskimmer runt samtidigt som man känner stor saknad.

Guernseys litteratur- och potatisskalspajsällskap – Mary Ann Shaffer. En bok i brevform! Bara det är helt underbart charmigt. Dessutom innehåller boken både kärlek och härliga scenerier. Vill så gärna besöka Guernsey och se hur det ser ut,

One Day har vi nämnt förr. En trevlig, sorglig och fin bok med hög igenkänningsfaktor i Nick Hornbyanda. Författaren heter David Nicholls.

Johanna Lindbäcks ungdomsböcker är alla feel-goodysar som gör en glad. Läs till exempel Tänk om det där är jag eller senaste Saker som aldrig händer.

Bridget Jones dagbok – Helen Fielding. En gammal goding man kan återkomma till om och om igen och uppleva trevlig stund med. Vem vill inte ha ett möte med mr. Darcy?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s