Del två i TRE Den farliga kyssen.

Jag som var skeptisk till längre bokserier har nu läst nästa del i serien TRE Den farliga kyssen av Kjetil Johnsen. Än så länge är det ingen som har blivit mördad, men stämningen mellan de fyra vännerna blir mer och mer spänd och deras roller i gruppen förändras.  Trine och Vilde har kysst varandra och upptäcker helt nya känslor. Samtidigt blir Nora och Benedicte än mer inbundna i sina egna hemligheter.

Det är något speciellt mellan Vilde och Trine …

… men det märker inte de andra. I nedräkningen till mordet som uppdagades i första boken händer så mycket att ingen annan ser. Den farliga kyssen.

Tänk att något så litet och naturligt som en kyss kan förändra allt! Vilde och Trine kysser varandra och plötsligt är allting helt annorlunda. Världen är ny och spännande och farlig. Och inte bara för att de kan bli upptäckta. Samtidigt hinner klassens fester bli allt vildare och deras vikarie i skolan gömmer mer än perversa leksaker i sitt ensliga hus. Men det farliga lockar …

Boken tar vid precis där den första boken slutar; vid köksbordet på festen där Trine och Vilde snart kysser varandra. Det är den här biten som har fokus i den här boken. Hur de upptäcker varandra och hur de utforskar det nya samtidigt som de måste vara försiktiga för att inte upptäckas. Jag tycker att mycket i boken känns som en transportsträcka mot den stora upplösningen. Det är lite som en serie på TV (Greys anatomy eller Desperate housewives) där allt bygger upp mot en skrämmande säsongsavslutning.  Vi får se hur den här serien går framåt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s