Läsglädje på jobbet

En vecka full av stress och med högar av jobb som bara växer lyftes lite oväntat av ett fantastiskt lyckat boksamtal med en grupp åttor. Hela gruppen håller på att läsa Det finns inga skridskor i öknen av Mats Berggren och det var tydligen ett lyckat val. Nu var de halvvägs genom boken och det var alltså dags för boksamtal. Den stressade bibliotekarien var däremot dåligt förberedd och hade bara svaga minnen av boken som hon läste för ett år sedan och inte hunnit prioritera in att titta i igen. Delvis på grund av att hon suttit med näsan i Tre-serien på sin fritid…

Det dröjde dock inte länge förrän vi var så inne i boken och med att kladda whiteboarden full med elevernas tankar och åsikter, bokens personer (som bibliotekarien förvirrat blandade ihop) och handling att vi inte tänkte på att lektionstiden tog slut förrän svenskläraren som har hand om andra halvan av gruppen dök upp i vårt klassrum. Härligt med duktiga elever och bra böcker! Motivationen går i topp!

Nu blir det till att komma superförberedd till nästa vecka, när de ska ha läst klart boken, så kommer vi förhoppningsvis nå nya höjder. Har dessutom beställt mig ett eget ex. av Aidan Chambers Böcker inom oss – Om boksamtal i rena glädjeyran för att kunna ha tillgång till den både hemma och på jobbet.

En tanke på “Läsglädje på jobbet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s