Katter och bibliotek passar så bra ihop så.

Har nyligen läst ut Bibliotekskatten Dewey av Vicki Morton och haft en fin stund i Spencer, Iowa med en mycket speciell katt. En katt som har gett ett helt samhälle en identitet utan att egentligen ha gjort så mycket mer än vara sig själv och ge tillgivenhet till ett biblioteks besökare.  Dewey hamnar på biblioteket en kall natt när någon lägger honom i återlämningslådan på biblioteket. När Vicki Myron öppnar lådan på morgonen ser hon en några veckor gammal kattunge som kämpar för sitt liv. Dewey finner genast sin plats på biblioteket och blir snabbt en populär katt att besöka. Vi får sedan följa Dewey genom hans liv och hur han påverkar inte bara staden han bor i utan en hel värld.

Det är inte bara Dewey som har en roll i boken utan även Vicki Morton, författarinnan och Deweys ägarinna. Ja, han tillhör biblioteket, men Morton och Dewey har en särskild kontakt med varandra. Vicki berättar på ett enkelt och rättframt sätt om sin egn personlig utveckling, kriser och sitt famijleliv.

Ibland är boken lite väl sockersöt och ibland känns det som om vissa saker upprepas flera gånger. Dessutom blir det ibland lite hoppigt i tid. Ena stunden är det år 2000 och hokus pokus är vi tillbaka på 1998. Dock är det inget som stör läsningen, utan budskapet om Dewey och staden Spencer går fram. Det är en bok som fick mig att gråta en skvätt och som gör att jag vill ha en egen katt! MJAU….

Annonser

3 thoughts on “Katter och bibliotek passar så bra ihop så.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s