En liten bok om homosexualitet.

Förra  terminen beställde jag in lite böcker och däribland Bögslungan av Per Alexandersson. Jag hade hört rykten om att den skulle vara bra och läsvärd från bibbloK som genast slängde sig över den… Bögslungan är en liten, tunn och lättläst bok från LL-förlaget.

Max slutar snart nian. Konflikter ställs på sin spets och kompisar blir fiender. Det gäller att inte bära väskan på fel sätt, ha på sig fel kläder, eller säga något klumpigt. Minsta felsteg och du går från cool till mobbad. Max blir livrädd när han blir alltför förtjust i Niklas. Är han bög?!

BibbloK: Jag tycker att det här är en bra och klart läsvärd bok om hur svårt det kan vara att våga vara sig själv och stå för sina egna känslor och åsikter när det verkar som om alla andra tycker och tänker annorlunda. Om att känna att man inte passar in i den mall för hur en kille ska vara och känna som finns i bland kompisarna och i  ens eget huvud. Att det sen slängs det in samma elände som verkar dyka upp i de flesta ungdomsböcker nu. En otrogen och en alkoholiserad förälder. Kanske lite tröttsamt…

Fröken S: Jag gillade bokens budskap och att fokus inte låg på just kärleken till samma kön utan till att känna sig annorlunda och utanför trots att man är Med och har kompisar. Det handlar mycket om att känna sig osäker och göra det som förväntas av en samtidigt som det inte riktigt passar. Utöver det får man möta problem i familjen; en alkoholiserad mamma och en pappa som är otrogen men som ändå välkomnas tillbaka. Dessa saker berörs dock bara på ytan. Boken är inte så lång.

Annonser

2 thoughts on “En liten bok om homosexualitet.

  1. Det känns nog väldigt ensamt; att ha kompisar, men veta att man är annorlunda och inte våga prata med någon om det. Varken kompisar eller någon hemma om jag fattar er rätt!?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s