På bokcaféspaning

 Häromdan gjorde vi ett besök på Lohrs pocket med mera på Landala torg i Göteborg, som vi spanat på på avstånd ett tag. Detta är det enda bokcaféiga som vi har stött på i Göteborg så naturligtvis var det inte bara affären vi  var intresserade av utan även om detta kunde bli något av ett stammisställe i framtiden.

Det första som slog oss var att det var en hemtrevlig stämning när man kom in. Det är litet och charmigt. Personalen var väldigt trevlig och frågade oss direkt om vi ville ha någon hjälp. Något man inte möts av på de stora kedjorna. Dessutom satt det små tips och ”gilla” lappar på bokhyllorna ifall man inte riktigt vet vad man är ute efter. Kanske inte det största utbudet av böcker, men det senaste och en skön blandning av pocket och inbundet. Dessutom hade de en del som bara riktade sig mot unga vuxna. Något som föll BibbloK i smaken.

Cafédelen var tyvärr inte mycket att hänga i granen. Det fanns ett ytterst litet utbud av kakor och latten som Fröken S beställde smakade mest mjölk och Ks något starkare latte smakade beskt men vill man besöka en mysig liten bokaffär som inte är som alla andra är detta definitivt en liten trevlig omväg. För den som vill sitta en stund finns en liten cafédel en trappa upp och så länge det är varmt finns det även bord på utsidan.

 

Annonser

3 thoughts on “På bokcaféspaning

  1. Hej,

    trevligt att ni gillade vår bokhandel men synd att ni inte tyckte om vårt kaffe som är väldigt omtyckt hos många. Vi är inget café utan har enbart en liten kaffebar som ”tilltugg” till huvudverksamheten bokhandel och därför med flit ett pyttelitet utbud av bakverk och smörgåsar. Gå gärna upp för trappan om ni har vägarna förbi igen. Loftet fungerar nämligen samtidigt som en liten galleri med olika utställningar som byts ut efter ett antal veckor. Välkomna!

    • Du har en jättetrevlig affär med skön atmosfär och vi lär komms tillbaka igen. Då ser vi nog även till att kolla in galleriet på övervåningen också=) Det är kul och innovativt att ni ändå har er kaffebar i affären för det finns som sagt inte så många sådana ställen i Göteborg.

  2. Ja det är verkligen en trevlig bokhandel! Skönt att det finns annat än de stora kedjorna och kaffebaren ett plus. Vi lär återkomma 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s