En dag till skänks

Anna Gavaldas nya gick på ett kick att läsa! Mycket beror det förstås på att boken är pytteliten och bara har 150 sidor men lika mycket på att den är så trevlig att man sitter som klistrad. Redan efter ett par sidor kände jag att jag satt med en riktigt mysig måbrabok i handen och rolig var den dessutom! Jag faller pladask för Gavaldas charmiga berättarstil.

Tre syskon rymmer från ett tråkigt bröllop och söker upp sin yngste bror som arbetar som guide vid ett lantligt slott. Utflykten blir till ett sista skimrande ögonblick av lycka, den sista gången som de tillsammans verkligen får vara ansvarslösa och fria som barn.

Syskonens gemensamma liv nystas upp parallellt med färden till kusinens bröllopp och den gemensamma flykten därifrån. Även om En dag till skänks är rolig och charmig så har den också melankoliska inslag om att bli vuxen och släppa taget om sin barndom… Det är dock inte en bok som får en att deppa ihop eftersom det hela tiden finns en humor och ett hopp om framtiden. Boken beskriver kärleksfullt både syskon, syskonkärlek och livet i allmänhet. Jag fick lite ”Bridget Jones känsla” när huvudpersonen (som är bokens berättare) beskriver hur hon bemöts av och tvingas konfrontera sina släktingar.

En dag till skänks får defenitivt tummen upp av mig! Hos Bonniers går det att provläsa en bit av boken.

Annonser

2 thoughts on “En dag till skänks

  1. Ping: Gavaldas lilla minibok. « Massor av ord…

  2. Ping: Augustirapport « Massor av ord…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s