VM-sommar

Så här i fotbollstider fastnade jag direkt för Magnus Ljunggrens nya bok VM-sommar. Det är väl knappast en slump att den kommer ut nu? Eller? Det handlar i alla fall inte mest om fotbolls VM utan snarare om vänskap och om att våga vara sig själv och inte falla för grupptrycket (även om huvudpersonen gör det). Dessutom kommer en rånarliga med på ett hörn och det är såklart en hel del fotboll.

Huvudpersonen Magnus har nyligen förlorat sin pappa och hans mamma bestämmer att de ska bryta upp och flytta till Sundsvall. Han börjar spela med ett nytt fotbollslag där han är en av de bästa och där han kan vara sig själv. Magnus är desperat efter att få nya vänner och när han väljs ut av klassens populäraste killar gör han snart allt för att de ska fortsätta vilja ha honom med i gänget. Frågan är bara hurpass bra vänner de är. Det händer saker som gör att Magnus hamnar i mer och mer trubbel och trasslar in sig för att inte svika de nya kompisarna. Något händer som får honom att glömma fotbollen. Han blir både sviken och besviken och sviker själv den vän som inte gjort honom något ont.

En bra bok tycker jag! Jag har läst att en del tycker att den är lite rörig i sättet den är berättad. Ett fotbollsproffs ser tillbaka på sin ungdom och det hoppar lite fram och tillbaka men mestadels handlar det om Magnus VM-sommaren -74. Jag tycker det är rätt charmigt. Jag tippar dock att det kräver en relativt läsvan läsare.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s